Dart som en anerkendt sportsdisciplin

Historien bag dart

Forlydenderne om dartspillets oprindelige er mange. Det anslås, at der helt tilbage i Det Gamle Grækenland og senere hen også i middelalderen blev spillet spil, der minder utrolig meget om nutidens dart. Det menes, at man dengang kastede knive og andre spidse genstande imod bunden af vintønder, som der fungerede som dartskive. Det var altså ikke dartpile, som vi kender dem i dag, som der blev kastet med, nej. Derimod var der tale om store genstande, der var helt op til 25 cm. lange. Noget længere end dartpilene, som vi bruger i dag.

Hvad der ikke er tvivl om, er at dart fik sit endelige gennembrud i England i starten af 1900-tallet, hvor dartspillet gik fra at være blot et værtshusspil til værende en anerkendt sportsdisciplin. Det var dog de engelske soldater, der tog spillet til sig for alvor som nogle af de første. Dartspillet fungerede som tidsfordriv for de mange soldater, når krigene havde sine pauser.

Det var også de engelske soldater, der var nogen af de første til at bruge små pile til dart, som minder meget meget om de dartpile, som vi bruger den dag i dag.

Som I kan fornemme, så har dartspillet en lang, spændende og samtidig meget kompliceret historie, som man ikke kender til 100 %. Men én ting er i hvert fald sikkert, og det er at dartspillet altid har været yderst populært blandt mange forskellige nationaliteter og samfundslag.

Udstyret er altafgørende

Dartspillet har udviklet sig enormt meget, hvilket også har betydet, at der for hvert år der er gået, er blevet sat nye rekorder. Årsagen til dette kan til dels findes i, at professionelle dartspillere bliver mere og mere professionelle, og derfor øver sig i langt højere grad end tidligere.

Men den primære årsag til de konstante forbedringer og rekorder skal findes i det udstyr, der anvendes. Især dartpilens udvikling har haft en kæmpe rolle at spille. Dartpilens aerodynamiske form spiller en stor rolle i, hvordan dartspillernes kast bliver, og der har derfor været et stort fokus på dette område, når det har gjaldt udviklingen af dartspillet.

Dartpilene har aldrig været lettere, end de er i dag. Spørgsmålet er dog bare, om denne udvikling den fortsætter. En dartpil skal nemlig have en vis form for tyngde i sig, der gør det nemmere at få tilpas fart på dartpilen, hvilket også er afgørende for, hvorvidt det er muligt at styre dartpilens retning.

Ønsker man det bedste af det bedste, så skal man overveje nogle af de produktlinjer, som nogle af de professionelle spillere har været med til at udvikle, og også selv bruger.

Phil ”The Power” Taylor, den mest vindende dartspillere i verdenshistorien er en af de dartspillere, som har været med til at udvikle dartpile. Produkterne har passende fået navnet ”The Power”, som er det kaldenavn Phil Taylor har gået under i årevis, og er naturligvis opstået grundet de utallige titler, som han har vundet, og den kraft han har kunnet kaste med.

De dartpile som Phil ”The Power” Taylor bruger i dag, er dartpilene The Power 9-Five a 26 gram. Det er et sæt enestående dartpile, der med et 95 % indhold af tungsten giver de ideelle muligheder for at opnå så præcist et kast som overhovedet muligt.

Den regerende verdensmester, Michael van Gerwen, har udviklet sine egne dartpile. Han er spilleren med det højeste antal registrerede point i verden, som lød på hele 121,86 point. Pointene kom i en imponerende sejr på 6-0 over Steve Beaton, og kampen varede blot sølle 8 minutter.